Teamwork makes the dream work: Senna

Via de blog heb je inmiddels een beetje kennis kunnen maken met mij, mijn avonturen en het werk dat ik verricht voor Autism’s Dunya in Marokko. Uiteraard doe ik dit niet alleen en had ik alle successen niet kunnen bereiken zonder het toegewijde team vrijwilligers dat ik achter mij heb staan. Teamwork makes the dream work, daar ben ik van overtuigd. Graag zet ik de Autism’s Dunya vrijwilligers in het zonnetje door hen aan je voor te stellen. De eer om deze nieuwe rubriek af te trappen is aan Senna!

 

Maak kennis met… Senna!

“April 2019. Vier dagen nadat ik op mijn profiel van het vrijwilligersplatform Workaway heb aangekondigd dat ik na mijn drieweekse Frans cursus in Rabat graag elders in Marokko vrijwilligerswerk wil doen, heb ik mijn eerste job offer al te pakken. Eens kijken wat deze binnengekomen mail in petto heeft…

“Beste Senna,

Autism’s Dunya is een organisatie die training aanbiedt aan ouders van kinderen met autisme in Marokko. Ik was zo enthousiast toen ik jouw profiel zag, ik zoek namelijk echt nog iemand die van schrijven houdt en weet hoe je video’s monteert! Hopelijk vind je het leuk om ons te helpen.

Liefs, Hanan.”

Oei. Kinderen. Autisme. Trainen van ouders. Ik zag mezelf eigenlijk stiekem al chillen in een surfhouse of werken op een boerderij. Een project dat zich bezighoudt met kids op het autisme spectrum en hun ouders past niet per se in dat plaatje. Gezien mijn kennis over autisme niet zo ver reikt, ik vrijwel niets weet van training en coaching en ik eerlijk gezegd niet zoveel met kinderen heb (zij overigens meestal ook niet met mij), besluit ik om er een nachtje over te slapen.

Het aanbod laat me niet los. Terwijl ik ergens twijfel of ik wel dé persoon ben waar Hanan naar op zoek is, roept er iets in mij dat ik deze kans met beide handen aan moet grijpen. Nog geen 24 uur later mail ik Hanan terug dat ik graag deelneem aan Autism’s Dunya. Hierop terugkijkend zeg ik met genoegen dat dit een van de beste beslissingen in mijn leven tot nu toe is geweest!

Certificat
Senna en Omar in Larache

Mijn naam is Senna. Ik ben 22 jaar, kom uit Alkmaar en studeer momenteel Journalistiek in Antwerpen. Er is niets dat ik liever doe dan reizen en schrijven en afgelopen zomer heb ik deze passies mogen combineren in Larache. Na een korte brainstorm met Hanan kwam het idee om Nederlandstalige blog voor Autism’s Dunya te starten vrij snel van de grond. Het principe is simpel: Hanan vertelt, ik schrijf. Zelfs op ruim 1500 km afstand.

De weken bij Autism’s Dunya hebben veel indruk op mij gemaakt. De deelnemende families zijn ronduit geweldig. Alle kids zijn stuk voor stuk top: van modeprinses Hajar die haar eigen outfits samenstelt tot chefkok Hossam die het liefst de hele dag in de keuken rondhangt. Sommige ouders hebben me met hun onuitputtelijke doorzettingsvermogen meermaals weten te ontroeren. De huilbui tijdens het interview met Abdelilah, de vader van Mehdi, is er eentje die ik niet snel zou vergeten.

Van Larache ben ik gaan houden alsof het mijn tweede thuis is. In deze stad heb ik bijzondere vriendschappen opgebouwd met mensen waarmee ik nog altijd wekelijks contact heb, maakte ik mijn debuut op lokale televisie en heb ik tot in het diepste van mijn hart gevoeld hoeveel impact een oprechte glimlach kan hebben. Het was dan ook een feestje om twee maanden geleden de Nederlandse winter te ontvluchten en twaalf dagen terug te keren naar Marokko voor het Autism’s Dunya januari project. 

Tot slot is Hanan echt een inspiratie voor mij. Haar optimisme is zeer aanstekelijk en ik heb veel geleerd van de flinke dosis veerkracht en doorzettingsvermogen die zij bezit. Dat Hanan haar eigen vervelende ervaringen op het gebied van gebrekkige hulpverlening heeft omgezet in de kracht om anderen te helpen kan ik alleen maar loven. Ik ben dankbaar dat ik dit van dichtbij mag meemaken en documenteren en heb heel veel zin om Autism’s Dunya te zien groeien!”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s